spot_img

Bir NFT ne kadar sıra dışı olabilir? En İlginç 6 NFT Koleksiyonu

Kimileri için bir balon, kimileri için de geleceğin kendisi; NFT’ler…Bu tür tartışmalar devam etse de NFT piyasasının milyar dolarlara ulaşan değeri bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Tabi ki ileride ne olur, herkes batar mı yoksa milyoner mi olur bilemeyiz. Fakat bir kripto veya NFT yatırımı yapmayı düşünüyorsanız mutlaka uzmanlara danışmanızı öneririz.

Bu yazımızda NFT’nin ekonomik yönünden ziyade yaklaşık 5 yılda ortaya koyduğu ilginç ürünleri sizin için bir araya getirdik. En ilginç NFT’lerden oluşan listemiz şu şekilde;

Dijital Parfüm

Metaverse’deki avatarınız kötü mü kokuyor? Bir NPC’yi etkilemek mi istiyorsunuz? O zaman sanal dünyanın en güzel kokulu NFT’si ile tanışın…

Look Labs tarafından geliştirilen bir NFT, “Dünyanın ilk dijital kokusu” olarak piyasaya sürüldü. NFT, ‘Cyber ​​Eau de Parfum’ adlı ürünün yaydığı kokunun, moleküler titreşimlerin kaydedilmesiyle üretildi.

Crossroad

NFT haberlerini takip ediyorsanız piyasanın en popüler sanatçılarından biri olan bepple’yi mutlaka duymuşsunuzdur. “EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” adlı eseri 69 milyon dolara satılan Amerikalı sanatçı, bunun dışında da milyon dolarlık pek çok satışa imza attı.

Bu NFT’lerden biri olan “Crossroad” geçtiğimiz yıl 6,5 milyon dolardan biraz fazlaya satıldı. 2020 seçimlerini, ABD eski başkanı Donald Trump’ı alaya alarak yorumlayan 10 saniyelik bu video, aynı zamanda NFT tarihinin en ilginç eserleri arasında gösteriliyor. Ha, bu video 6,5 milyon dolar eder mi? Yorum sizlerin…

Dijital Şarap- CryptoWine

Dijital parfüm var da dijital şarap neden olmasın? Projenin geliştiricisi olan Cryptoagri GmbH şirketinin bu mantıkla yola çıktığını düşünmüyorum. Fakat yaptıkları çalışmanın oldukça ilginç olduğunu söyleyebilirim.

Dünyanın ilk dijital şarabı olan CryptoWine, benzerlikleri olsa da listenin başında belirttiğimiz parfümden biraz daha farklı. Çünkü bu NFT’lerinin gerçek dünyada fiziki bir karşılığı var. Üstelik şirket gerçek şarapları yıllandıkça değerlenecek şekilde üretmiş. Fakat şunun altını çizelim; dijital varlıkların değeri belirlenirken çok sayıda parametre göz önüne alınır. Yani, gerçek dünyada şaraplar değerleniyor diye, NFT’lerin fiyatı da aynı oranda yükselecek diye bir şey söz konusu değil.

Saba Tümer ve Kahkahası

NFT kavramının tam olarak benimsenemediği yıllarda gerçekten bir hayli ilginç satışlar yapıldı. Bunlardan biri olan Saba Tümer’in ikonikleşen kahkahası, 90 bin liraya NFT olarak alıcı buldu.  

Madonna – Dijital Vajina

NFT’nin ucu bucağı yok diyenleri haklı çıkacak bir proje. 63 yaşındaki Amerikalı süperstar Madonna, vajinasının 3D modelini NFT olarak satışa çıkardı.

Aslında bu fikir ilk kez Cara Delevingne’den geldi. Ünlü model hayır kurumlarına bağışlamak üzere vajinasının görüntüsünü NFT olarak satabileceğini söylemişti. Fakat Delevingne şu ana dek herhangi bir çalışma içerisine girmedi ve hayranlarını biraz üzdü.

Madonna’da elde ettiği gelirin tamamını hayır kurumlarına bağışladı.

DATALAND

Biraz da sanat… Dijital sanatın en büyük temsilcilerinden biri olan Refik Anadol, sadece Türkiye’de değil, dünyada da oldukça tanınıyor. Birçok önemli şehirde sergi açan Anadol, NFT piyasasına geç girmiş olsa da beklendiği gibi etkisi büyük oldu.

Refik Anadol’un son çalışmalarından biri olan Dataland, dünyanın ilk çok duyusal metaverse projesi olarak başlatıldı. Kullanıcılarına sadece sanalda değil, fiziksel dünyada da sıra dışı deneyimler sunan Dataland, beklendiği gibi yoğun ilgi gördü.

Related Articles

Stay Connected

0BeğenenlerBeğen
3,913TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol
- Advertisement -spot_img

Latest Articles